Informační model skutečného provedení rodinného domu - Zachová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2020)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou informačního modelu stávajícího rodinného domu na základě dat získaných prostřednictvím laserového skenování. První část práce se zabývá problematikou informačního modelování, jejím aktuálním stavem ve světě a v České republice. Dále pojednává o samotném principu laserového skenování. Druhá část práce se věnuje praktickému zpracování informačního modelu budovy v prostředí programu Revit od sběru dat po zpracování. Výstupem praktické části je samotný model budovy a z něj vytvořená zjednodušená dokumentace skutečného stavu.

This diploma thesis deals with the creation of an information model of an existing family house based on data obtained by laser scanning. The first part of the diploma thesis contains information on the issue of the BIM method, its state in the world and in the Czech Republic. It also describes the principle of laser scanning. The next part of the work is devoted to the practical processing of the information model of the building in the environment of the Revit software. The output of the practical part is the building model itself and simplified building documentation created from it.
As-built Building Information model of the House
Keywords: Informační model budovy; laserové skenování; mračno bodů; Revit; Information building model; laser scanning; point cloud; Revit