Bezpečnost elektronického obchodování a dropshippingu - Hanták, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Bakalářská práce se věnuje problematice bezpečnosti elektronického obchodování, zejména konkrétního obchodního modelu dropshippingu. Práce je rozdělena na dvě základní části, teoretickou a praktickou. V teoretické části jsou vysvětleny jednotlivé druhy obchodování včetně modelu dropshippingu a právní aspekty týkající se převážně dropshippingového modelu. V druhé, praktické části jsou představeny základní cíle dropshippingového e-shopu včetně použitých technologií a postupů programování. V závěru práce je provedena analýza kódu a bezpečnostní doporučení pro potencionální budoucí vývoj webové aplikace.

The bachelor thesis is devoted to the issue of e-commerce security, in particular to the specific business model of dropshipping. The thesis is divided into two basic parts, theoretical and practical. The theoretical part explains the different types of business models, including the dropshipping model, and the legal aspects related mainly to the dropshipping model. In the second, practical part, the basic goals of the dropshipping e-shop are presented, including the technologies and programming procedures used. The thesis concludes with a code analysis and security recommendations for potential future web application development.
Security of e-Commerce and Dropshipping
Keywords: dropshipping; dropshipper; ochrana spotřebitele; ochrana osobních údajů; React; dropshipping; dropshipper; consumer protection; personal data protection; React