Energetická náročnost lokalizačních algoritmů - Maňák, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Tato práce pojednává o jednotlivých lokalizačních technikách pro bezdrátové senzorové sítě se zaměřením na bezkotevní lokalizační algoritmus od autorů G. Jianquan a Z. Wei. Popisuje dostupné simulační nástroje pracující na základě platformy OMNeT++ a implementaci vybraného algoritmu do simulačního programu Castalia. Dále pojednává o energetické náročnosti daného algoritmu na základě výsledků provedených simulací pro komunikační jednotu IRIS.

This masters thesis deals with technics of localization for wireless senzor networks with a focus on anchor free location algorithm by authors G. Jianquan and Z. Wei. It also describes the available simulations frameworks based on OMNeT++ platform and implementation of the anchor free algorithm in the simulation program Castalia. Furthermore, it deals with the energy demands of this algorithm based on results of simulations that were done for the communication unit IRIS.
Energy demands of localization algorithms
Keywords: bezdrátová senzorová síť; senzorový uzel; lokalizace; energetická náročnost; algoritmus; wireless senzor network; senzor node; localization; energy demands; algorithm