Webový nástroj pro tvorbu jídelníčku podle preferencí uživatele - Pojsl, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2021)
Cílem této práce je návrh a implementace webové aplikace, která by svým uživatelům zjednodušila plánování stravy a mohla tak přispět ke zlepšení jejich stravovacích návyků. Největší pozornost byla věnována návrhu a testování uživatelského rozhraní, které by umožňovalo uživatelům efektivně vytvářet a spravovat své jídelníčky. Aplikace byla implementována pomocí python frameworku Django. Umožňuje uživatelům jednoduše plánovat stravování, sledovat příjem živin ve stravě a automaticky generovat jídelníčky a jednotlivá jídla na základě jejich fyzických predispozic, cíle a životního stylu.

The aim of this work is to design and implement a web application that would simplify the planning of meals for its users and could thus contribute to the improvement of their eating habits. The greatest attention was given to the design and testing of a user interface that would allow users to efficiently create and manage their meal plans. The application was implemented using the Python Django framework. It allows users to easily plan meals, track dietary nutrient intake, and automatically generate diet plans and individual meals based on their physical predispositions, goals, and lifestyle.
Web-based tool for creating a menu according to the user's preferences
Keywords: webová aplikace; UX; UI; plánování jídelníčku; monitoring živin; Django; web application; UX; UI; meal planning; nutrition monitoring; Django