Stanovení životnosti dolního integrálního panelu křídla letounu L410 NG filozofií damage tolerance - Vlček, Dalibor (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2013)
Diplomová práce se zabývá provedením damage tolerance analýzy dolního integrálního panelu křídla letounu L410 NG zahrnující výpočet růstových křivek únavových trhlin, analýzu zbytkové pevnosti konstrukce a návrh programu periodických prohlídek. DT analýza byla provedena s využitím MKP modelu křídla a programu AFGROW.

Master’s thesis deals with the damage tolerance evaluation of L410 NG aircraft lower wing integrally stiffened panel including crack growth and residual strength analyses and inspection program proposal. Presented DT evaluation has been done using FE model of the wing and AFGROW software.
Damage tolerance evaluation of L410 NG aircraft lower wing integrally stiffened panel
Keywords: damage tolerance analýza; analýza šíření únavové trhliny; analýza zbytkové pevnosti; program prohlídek; integrální vyztužený panel křídla; damage tolerance evaluation; crack growth analysis; residual strength analysis; inspection program; integrally stiffened wing panel