Návrh systému sběru dat v řídicím systému skládkování - Skalský, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Předkládaná diplomová práce se zabývá popisem a rozdělením technologií skládek uhlí. Obsahem je klasifikace jednotlivých skládek důsledně rozdělených podle jejich vlastností. Seznamuje s měřicími zařízeními využívanými při řešení diplomové práce. Je zde uveden popis použitého PLC včetně popisu jednotlivých přidružených modulů. Dále je zde jasně uvedena specifikace potřebných dat, která je nutné snímat a přenášet pro řídicí systém skladování. V rámci diplomové práce byla vytvořena elektrodokumentace systému sběru dat řídicího systémů skládkování pro podélnou skládku se dvěma universálními stroji.

The diploma dissertation deals with description and division of technologies of coal storage yards. A content of it is classification of individual storages thoroughly divided according to their feature. It introduces with measuring equipment used while solving diploma dissertation. Is incorporated herein by a description of the PLC including a description of each associated modules. Further there is clearly mentioned specification of needed data that is necessary to scan for control system of the storage. Within the diploma dissertation was created electrical system documentation data of collection control systems for longitudinal landfill with two universal machines.
System design of data collection for control system longitudinal dump coal
Keywords: Technologie skládek; sypké materiály; zakládání materiálu; odebírání materiálu; Shell; Block; Chevron; Strata; kruhová skládka; podélná skládka; PLC; ethernet; pásová váha; gamapopeloměr; Profibus; pásový dopravník; Technology of landfill; loose materials; material loading; material removal; Shell; Block; Chevron; Strata; round landfill dump longitudinal; PLC; Ethernet; belt scale; Gamma-ashmeters; Profibus; conveyor belt