Daňová optimalizace u fyzické osoby vykonávající vedlejší samostatnou výdělečnou činnost - Prchlíková, Adriana (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Bakalářská práce se zabývá zdaňováním příjmů u fyzických osob, které vykonávají vedlejší samostatnou výdělečnou činnost na základě živnostenského oprávnění. Cílem práce je navržení kroků a postupů, které povedou ke snížení daňové zátěže. V práci jsou analyzovány metody výpočtů daňového zatížení u reálného a u dvou modelových poplatníků. V práci je také kladen důraz na problematiku sociálního a zdravotního pojištění.

The bachelor thesis deals with the income tax of natural persons who perform secondary self-employment based on trade license. The aim of this work is to propose steps and procedures that will reduce the tax burden. Methods of calculating the tax burden are analyzed on one real subject and two model taxpayers. Both practical and theoretical parts are also focused on the issue of social and health insurance.
Tax Burden Optimization for a Natural Person with Incomes from Subsidiary Self-employment
Keywords: daň z příjmů fyzických osob; OSVČ; živnost; daňová optimalizace; daň z příjmů fyzických osob; OSVČ; živnost; daňová optimalizace