Sportovně relaxační centrum v Moravanech - Pavel, Michal (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Předmětem této diplomové práce je stavba Sportovně relaxačního centra v Moravanech. Stavba Je rozdělena na tři stavební objekty. První stavební objekt tvoří Bowling & Billiard Bar. Objekt je jednopodlažní, nepodsklepený, s plochou střechou a celkovou zastavěnou plochou 602,30 m2. Druhý stavební tvoří Technické a provozní zázemí + Fitness. Objekt je dvoupodlažní, nepodsklepený, s plochou střechou a celkovou zastavěnou plochou 757,40 m2. Třetí stavební objekt tvoří Restaurace. Objekt je jednopodlažní, nepodsklepený, s plochou střechou a celkovou zastavěnou plochou 602,30 m2. Budova je navržena v konstrukčním systému Porotherm. Konstrukce stropu je řešena jako monolitická železobetonová deska. Konstrukci střechy tvoří soustava dřevěných lepených lamelových nosníku, vaznic a krokviček z rostlého dřeva. Sklon střešní roviny jsou 3 %.

The subject of this thesis is the construction of Sport and relaxation center in Moravany. The building is divided into three objects. The first object is Bowling & Billiard Bar. The object is single-storey with no basement, flat roof and a total built area of 602,30 square meters. The second object is Technical and operational support + Fitness. The object has two floors, no basement, flat roof and a total built area of 757,40 square meters. The third object is Restaurant. The object is single-storey with no basement, flat roof and a total built area of 602,30 square meters. The building is designed in Porotherm constructional system. Ceiling structure is designed as a monolithic concrete slab. The roof system consists of wood glued laminated beams, purlins and rafters of solid wood. The slope of the roof plane is 3 %.
Sports and Relaxation Center in Moravany
Keywords: Restaurace; sport; bowling; fitness; keramické zdivo; provětrávaná fasáda; železobetonový strop; dřevěná střecha; lepené lamelové nosníky; výtah; vzduchotechnika; Restaurant; sport; bowling; fitness; ceramic walls; ventilated facade; concrete ceiling; wooden roof; glulam beams; lift; air conditioning