Design elektrického domácího odvlhčovače - Pěchoučková, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2025)
Předmětem této bakalářské práce je koncepční design kompaktního elektrického odvlhčovače vzduchu určeného pro použití v menších prostorách do 30 m. Návrh klade důraz především na snadnou manipulaci s vodní nádržkou o maximálním objemu 2 litry. Dále je řešena volba vhodných materiálů a barevného provedení s ohledem na jeho funkčnost, rovněž estetickou hodnotu. Proces návrhu vychází z analýzy dostupných produktů na trhu.

The subject of this bachelor's thesis is the conceptual design of a compact electric air dehumidifier intended for use in smaller spaces up to 30 m. The design focuses primarily on the easy handling of the water tank, with a maximum capacity of 2 liters. Furthermore, the selection of suitable materials and color schemes is addressed, taking into account both functionality and aesthetic value. The design process is based on an analysis of available products on the market.
Design of Electric Domestic Dehumidifier
Keywords: Odvlhčovač vzduchu; vlhkost vzduchu; design; peltierův článek; Dehumidifier; air humidity; design; peltier module