Vliv elektromagnetické kompatibility na provoz budičů LED v automobilovém průmyslu - Vinklerová, Viktorie (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2024)
Diplomová práce se zabývá elektromagnetickou kompatibilitou, jejími vazbami, měřicími přístroji i snímači rušení. Dále práce obsahuje pojednání o sondách blízkého pole, normách CISPR25 a metody TEM komory. Popisuje dva integrované obvody NCV78964 a NCV78514 budičů LED od společnosti onsemi i s jejich moduly. Cílem práce je navrhnout měření, následně je zrealizovat a vyhodnotit. Nakonec provést optimalizaci provozních parametrů budičů s ohledem jak na EMC, tak na funkcionalitu driverů.

The diploma thesis deals with electromagnetic compatibility, its bonds, measuring devices and interference sensors. Furthermore, the thesis includes a discussion of nearfield probes, standards CISPR25 and TEM chamber methods. It describes two integrated circuits NCV78964 and NCV78514 LED drivers from onsemi and their modules. The aim of the work is to design the measurements, then to implement and evaluate them. Finally, to optimize the operating parameters of the drivers with respect to both EMC and driver functionality.
Effect of electromagnetic compatibility on the operation of automotive LED drivers
Keywords: Elektromagnetická kompatibilita; emise; měření; rušení; Electromagnetic compatibility; emission; measurement; interference