Výpočet únosnosti a deformací silničního mostu a porovnání s naměřenými hodnotami - Štekbauer, Hynek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
Náplní této práce je naměření deformací silničního mostu při přejezdu soupravy s nadměrným nákladem, sestavení modelu pro výpočet a následné porovnání naměřených hodnot svislé deformace s teoretickými výpočty. Určení kritických míst při sestavování modelu a vyhodnocování výsledků.

This work consists of deformation measurement of a road bridge during crossing of excessive load, model formation for calculation and comparison between measured vertical deformation values and theoretical calculations. Designation of critical issues during model formation and result interpretation.
Calculation of bearing capacity and deformation of a road bridge and comparison with measured values
Keywords: Most; ANSYS; Scia Engineer; ortotropní deska; metoda konečných prvků.; Bridge; ANSYS; Scia Engineer; orthotropic slab; finite element method.