Univerzální Kmitočtový Filtr s Novými Proudovými Prvky CFTA - Herencsár, Norbert; Koton, Jaroslav; Vrba, Kamil (International Society for Science and Engineering, o.s., 2009)
The paper deals with universal filter structure using current active element Current Follower Transconductance Amplifier (CFTA). In the paper we present different simulation models of this element useful for Orcad Pspice.

V tomto článku je presentována univerzální filtrační struktura s proudovým aktivním prvkem Current Follower Transconductance Amplifier (CFTA). Prezentovaný prvek vznikl kombinací proudového sledovače (CF) a transkonduktančního zesilovače se symetrickými výstupy (BOTA). V článku uvádíme i další rozšířený aktivní prvek CFTA s více proudovými výstupy realizovatelný obvodem UCC-N1B 0520, který byl vyvinut na našem pracovišti.
Universal Frequency Filters Using New Current Elements CFTA
Keywords: Current Follower Transconductance Amplifier (CFTA); obvod v proudovém módu; univerzální filtr; graf signálových toků; univerzální proudový konvejor (UCC); BOTA; Current Follower Transconductance Amplifier (CFTA); Current-mode circuit; Universal filter; Signal-Flow graph; Universal Current Conveyor (UCC); BOTA