Komiks kamera pro Android - Štefl, Lubomír (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací aplikace komiks kamera v reálném čase pro mobilní zařízení s operačním systémem Android. Práce popisuje základy práce s operačním systémem Android, způsob práce s knihovnou OpenGL ES 2.0, možnost zpracování obrazu pro potřeby této práce a jejich následné použití v aplikaci. Výsledkém této práce je aplikace pro platformu Android, která bude zobrazovat komiksovou kameru v reálném čase s efektem napodobující komiks a při vyfocení se obrázek uloží do paměti mobilního zařízení.

This bachelor`s thesis deals with the design and implementation of the application Comics camera in real time. The application is designed for mobile device with Android operating system. The thesis describes basic operations with Android, way of working with the OpenGL ES 2.0 library, the possibility of image processing and using this library in the application. The result of thesis is an application for Android platform, which will display Comics camera in real time with the comics effect. After taking a picture the application saves it to the device memory.
Comics Camera for Android
Keywords: Android; kamera; komiks; video; mobilní zařízení; OpenGL ES; Android; camera; comics; video; mobile device; OpenGL ES