Provozní budova na vodním díle - Bárta, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Předmětem práce je provozní budova na vodním díle, která je umístěna v katastrálním území Loučky u Zátoru. Budova je určena pro zajištění provozu a bezpečnosti nově navrhovaného vodního díla. Objekt je samostatně stojící, třípodlažní a částečně podsklepený, půdorysný tvar kříže. Konstrukční systém je zděný, z cihelných bloků HELUZ, založený na základových pasech z prostého betonu. Stropy a schodiště jsou z monolitického železobetonu, střecha je sedlová z betonové krytiny BRAMAC.

The object of this work is operational building of artificial lake, which is located in the cadastral area Loučky u Zátoru. The building is designed to provide the operation and safety of newly proposed water project. The building is detached, three floors and a partial basement, ground shape of a cross. The structural system is a brick, designed by the brick blocks HELUZ, based upon the strip foundation of plain concrete. Floors and stairs are made of reinforced concrete, gabled roof is covered up with concrete roofing BRAMAC.
Operational building of artificial lake
Keywords: Provozní budova na vodním díle Základové pasy Zděný systém Monolitické stropy Monolitické schodiště Výtah Garáž Sedlová střecha Kamenný obklad; Operational building of artificial lake Strip foundations Brick system Reinforced concrete ceilings Reinforced concrete staircase Elevator Garage Gabled roof Stone cladding