Vliv podnikání na životní prostředí - Pustka, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2013)
V mé práci se pokouším zhodnotit obecný vliv podnikání na životní prostředí. Práce obsahuje dostupné zdroje k ochraně životního prostředí, zejména se zaměřením na odpadové hospodářství. Obsahem bakalářské práce je rovněž případová studie podniku Nehlsen Třinec, s.r.o., jejímž výstupem je návrh optimalizace investice podniku v souladu s ochranou životního prostředí, popř. se snížením negativních vlivů na něj. Studie je podložena podrobnou analýzou podniku.

In my thesis I try to review general affect of business on the environment. Thesis focuses on available resources focused on protection of the environment, mainly those connected with waste management. The case study of Nehlsen Třinec, s.r.o. company is the part of thesis as well. It results in suggestion of improvement of investment in the company. Detailed analysis of the company is a base of this study.
Effect of Business Activity on the Environment
Keywords: Životní prostředí; udržitelný rozvoj; odpady; odpadové hospodářství; hluk; hluková studie; podnik; podnikání; investice.; Environment; sustainable development; waste; waste management; noise; sound study; company; business; investment.