Kontrolní aplikace pro trasy KČT v OSM - Švaňa, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2015)
Tato práce se zabývá kontrolou turistických tras Klubu českých turistů v datech internetové mapy OpenStreetMap. Ve výsledné aplikaci má uživatel k dispozici vizualizovaná data z OpenStreetMap a implementované mechanismy pro usnadnění kontroly těchto dat. V tomto textu je popsán úvod do problematiky a informace o datovém modelu OpenStreetMap spolu informacemi o mapování turistických tras. Dále následuje analýza současných možností kontrol a návrh takové aplikace, která dokáže tyto kontroly zavést do praxe. V dalších dvou kapitolách lze nalézt popis vlastní implementace této aplikace a podrobnější manuál.

Bachelor thesis deals with alalysis of Czech Tourist Club hiking routes and checking their data validity in OpenStreetMap internet map source. In the resulting application has user at his disposal visialized OpenStreetMap data and implemented gadgets to simplify the control of these data. First, introduction to this topic is discussed including information about both data model, that OpenStreetMaps uses, and mapping of the tourist trails. Second, analysis of current ways for map data checking along with development of the application, that can bring these controls into practice are concerned. In following chapters, created implementation of the application with detailed manual can be found.
Management Application for Touristic Routes in OSM
Keywords: OpenStreetMap; KČT; kontrola turistických tras; Leaflet; PostgreSQL databáze; aktualizace OSM databáze; vizualizace turistických tras; OpenStreetMap; KČT; tourist routes control; Leaflet; PostgreSQL database; update of OSM database; tourist routes visualization