Analýza variability srdečního rytmu pomocí fraktální dimenze - Číhal, Martin (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2013)
Práce je věnována problematice analýzy variability srdečního rytmu pomocí fraktální dimenze. V práci je shrnuta teorie týkající se srdeční variability, metody analýzy v časové oblasti a metoda analýzy využívající fraktální dimenzi. V práci je uvedeno stručné srovnání metod časové oblasti a metody využívající fraktální dimenzi.

This work is focused on fractal dimension utilization for heart rate variability analysis. Both the theory of heart rate variability and the methods of HRV analysis in time domain and using the fractal dimesion are summarized. Short comparsion of time domain and fractal dimension method is presented.
Fractal dimension for heart rate variability analysis
Keywords: Srdeční variabilita; fraktální dimenze; časová oblast; HRV; ischemie; Heart rate variability; fractal dimension; time domain; HRV; ischemia