Zastřešení parkoviště bodově podepřenou deskou - Pivodová, Alena (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vnitřních sil železobetonové monolitické lokálně podepřené desky, která se nachází mezi třemi bytovými domy a slouží jako zastřešení garáže s vegetační pochozí střechou. Analýza je provedena za pomoci metody náhradních rámů a MKP na deskovém modelu v programu Dlubal RFEM 5.07. Deska je řešena ve dvou konstrukčních variantách. Práce se zabývá návrhem a posouzením jedné varianty desky a jednoho sloupu.

The bachelor's thesis deals with the analysis of the internal forces of the point-supported cast-in-place reinforced slab. The slab is located between three apartment buildings and serves as roofing garage, the roof is proposed as green walkable flat roof. The replacement frame method and Finite Element Method was used for the analysis. Computational software Dlubal RFEM 5.07 was used to calculate internal forces. The slab is designed by two structural types. The thesis deals with design and check one of the types and one column.
Concrete flat slab of parking house roof
Keywords: Lokálně podepřená deska; železobeton; metoda náhradních rámů; metoda konečných prvků; deska s hlavicemi; deska konstantní tloušťky; vnitřní síly; ohyb; smyk; průhyb; dilatační trny; vegetační střecha; mimořádné zatížení; sloup; Point-supported slab; reinforced concrete; replacement frame method; Finite Element Method; flat slab with drop panel; flat slab; internal forces; bending; shear; deflection; expansion thorn; green roof; extremely load; column