Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení - Opatřilová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2015)
Tato diplomová práce se zaměřuje na zhodnocení finanční situace podniku KALÁB – stavební firma, s.r.o. a návrhů na její zlepšení. Společnost se zabývá stavební a developerskou činností. Jedná se známou firmu, která má dlouholeté postavení na trhu. Diplomová práce obsahuje analýzu současného stavu, ze které vyplývají podklady pro návrhy na zlepšení do budoucna. Cílem práce je zjistit nedostatky a najít způsoby, které budou eliminovat tyto nedostatky do budoucna.

This thesis aims to evaluate the financial situation of the company KALÁB - construction company, Ltd. and to make suggestions for its improvement. The company engages in construction and development activities. It is a renowned company that has a well established position in the market. The thesis contains an analysis of the status quo, which is the basis of proposals for improvements for the future. The aim of the thesis is to identify weaknesses and find methods that will eliminate these defects in the future.
The Evaluation of Financial Situation and its Proposals for Improvement
Keywords: Finanční analýza; rozvaha; výkaz zisku a ztrát; cash flow; aktiva; pasiva; výnosy; náklady; příjmy; výdaje; horizontální analýza; vertikální analýza; rozdílové ukazatele; poměrové ukazatele; finanční páka; základní kapitál.; Financial analysis; balance sheet; profit and loss; cash flow; assets; liabilities; revenues; expenses; income; expenses; horizontal analysis; vertical analysis; differential indicators; financial ratios; financial leverage; capital.