Recyklace fotbalu - Kokošková, Dorotea (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury, 2024)
Riešené územie sa nachádza v blízkosti centra mesta a má významnú históriu ako hlavné územie brnenského futbalu a hokeja. V súčasnom stave je však pre chodcov takmer neprístupné kvôli fragmentácii a odrezaniu od okolitej urbanistickej štruktúry. Projekt sa zameriava na vytvorenie trás a chodníkov pre bežcov, chodcov a cyklistov, čo zlepší prístupnosť a pohyb v území. Zároveň rozšíri park Lužánky ako obľúbené miesto pre rekreáciu. Projekt pracuje s existujúcimi fragmentmi minulých plánov a zohľadňuje priestorové a historické skutočnosti. Navrhované zmeny obsahujú riešenia urbanistických aj architektonických aspektov, ako aj nové športové objekty, ktoré podporia rôznorodosť a multifunkčnosť územia

The area in question is located near the city center and has significant historical importance as the main territory of Brno football and hockey. However, in its current state, it is almost inaccessible to pedestrians due to fragmentation and being cut off from the surrounding urban structure. The project aims to create paths and sidewalks for runners, pedestrians, and cyclists, which will improve accessibility and movement in the area. At the same time, it will expand Lužánky Park as a popular place for recreation. The project works with existing fragments of past plans and takes into account spatial and historical facts. The proposed changes include solutions to urban and architectural aspects, as well as new sports facilities that will support the diversity and multifunctionality of the area.
Football Recycling
Keywords: beh; kontinuita; atmosféry; diverzita; prístupnosť; rekreácia; Running; continuity; atmospheres; diversity; accessibility; recreation