Tester pružin a tlumičů - Šulák, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Tato práce se zabývá problematikou pružin a tlumičů. Zaměřuje se na jejich rozdělení, charakteristiky a zkoušení. V hlavní části této práce je popsán konstrukční návrh a dimenzování rozměrů zařízení pro měření charakteristik vinutých vozidlových pružin a koncepční návrh měřícího stavu pro zjišťování charakteristik hydraulických tlumičů.

This work deals with the springs and dampers questions. It focuses on their classification, characteristics and testing. The main part of this thesis describes the design and sizing dimensions of machine for measuring characteristics of automotive springs and conceptual design of machine for detection characteristics of hydraulic shock absorbers.
Spring and Damper Tester
Keywords: Pružina; tlumič; charakteristiky pružin; charakteristiky tlumičů; tester pružin; tester tlumičů; Spring; damper; spring characteristic; damper characteristic; spring tester; damper tester