Laditelný kmitočtový filtr pro laboratorní účely - Dokoupil, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá srovnáním dostupných aktivních univerzálních kmitočtových filtrů a následně návrhu univerzálního kmitočtového filtru 2. řádu. Univerzální filtr bude obsahovat filtry typu dolní propust (DP), horní propust (HP), pásmová propust (PP) a pásmová zádrž (PZ). Filtr bude možno ladit v rozmezí 100 Hz až 150 kHz.

This bachelor's thesis deals with the comparison of the available active universal frequency filter and then design of a 2nd order of the universal frequency filter. Universal filter will contain lowpass filters, highpass, bandpass and notch filter. The filter can be setup in the range of 100 Hz to 150 kHz.
The tunable frequency filter for laboratory
Keywords: aktivní; filtr; integrovaný; kmitočet; mikrokontrolér; převodník; univerzální; active; filter; integrated; frequency; microcontroler; converter; universal