Algoritmus automatické kompenzace leteckého elektronického magnetického kompasu - Blahák, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2008)
Tenhle semestrální projekt je zaměřen na navigaci v letecké dopravě pomocí kompasů. Některé typy kompasů jsou zde uvedeny a je vysvětlena jejich funkce. Protože přístroje nejsou vždy přesné, musí se provádět jejich kompenzace. Automatická kompenzace se může provádět různými metodami, které jsou také v tomhle projektu uvedeny.

This bachelor´s project is rating to navigation in air transport by means of compass. Some types of compass are described in this project with explanation of their function. Because apparatures aren´t always precision, compensation is necessary.Automatic compensation can be perform by various methods, which are described in this project too.
Algorithm for the automatic compensation of an electronic magnetic compass
Keywords: elektrotechnika – letecká doprava – navigace – kompas – senzory – KMZ 51 – kompenzace; electrotechnic – air transport – navigation – compass – senzors – KMZ 51 – compensation