Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard - Coufalová, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2025)
Diplomová práce je zaměřena na zhodnocení výkonnosti společnosti TISK CENTRUM, s.r.o. s využitím metody Balanced Scorecard. Teoretická část se věnuje vymezení výkonnosti podniku a jejímu měření pomocí vybraných nástrojů, přičemž důraz je kladen na principy konceptu BSC. V analytické části je představena analyzovaná společnost, provedena finanční a strategická analýza a zhodnocen její současný stav. Na základě zjištěných skutečností je navržena implementace Balanced Scorecard a definovány strategické cíle a opatření, která povedou ke zlepšení výkonnosti zvolené společnosti v klíčových oblastech.

The diploma thesis focuses on evaluating the performance of the company TISK CENTRUM, s.r.o. using the Balanced Scorecard method. The theoretical part defines business performance and its measurement using selected tools, with emphasis on the principles of the BSC concept. The analytical part introduces the analyzed company, includes financial and strategic analyses, and evaluates its current state. Based on the findings, the implementation of the Balanced Scorecard is proposed, along with defined strategic goals and measures aimed at improving the company’s performance in key areas.
The Performance Evaluation of the Company using Balanced Scorecard
Keywords: Balanced Scorecard; výkonnost podniku; strategické cíle; finanční analýza; strategická analýza; TISK CENTRUM; s.r.o.; měření výkonnosti; perspektivy Balanced Scorecard; Balanced Scorecard; business performance; strategic goals; financial analysis; strategic analysis; TISK CENTRUM; s.r.o.; performance measurement; Balanced Scorecard perspectives