Pojezdový mechanismus jeřábové kočky - Trlica, Marek (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2011)
Bakalářská práce se zabývá návrhem pojezdového mechanismu jeřábové kočky s maximální nosností 12,5 tun. Práce obsahuje výpočet výkonu hnacího elektromotoru, pojezdových kol, hřídelí, ložisek. Součástí práce je výkres sestavy a výrobní výkres pojezdového kola.

Bachelor work conversant project of traveling mechanism of crane trolley with maximum tonnage 12.5 tons. Work contains calculation effort driving electric motor, travelling wheels, shafts, bearings. A part of work is assemblage drawing and production drawing of travelling wheel.
Traveling mechanism of crane trolley
Keywords: Jeřábová kočka; pojezdové kolo; elektromotor; převodovka.; Crane trolley; travelling wheel; electric motor; transmission.