Návrh Plánu obnovy pro infrastrukturu podnikatelské fakulty - Srnec, Jan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem plánu obnovy při katastrofě pro serverovnu Ústavu informatiky fakulty podnikatelské při VUT v Brně. V první části jsou popsána teoretická východiska jednotlivých částí plánu obnovy, která slouží jako podklad pro samotný návrh. V druhé části práce je uveden popis serverovny Ústavu informatiky a vše, co se týče jeho IT aktiv. Třetí část se zabývá samotným návrhem plánu obnovy při katastrofě, který bude sloužit jako vnitřní směrnice školy a podklad pro dokument o systému řízení kontinuity činností.

This diploma thesis deals with the proposal of a “Disaster Recovery Plan” for the Informatics department at BUT’s Faculty of Business and Management. The first part consists of theoretical basis of crucial parts of disaster recovery plan, which is the very foundation for the proposal itself. The second part follows up with a description of the server room of the Informatics department, in particular its IT equipment. The third part deals with the very disaster recovery plan proposal which will function as a school code regulation and a foundation for a Business Continuity Management System document.
Draft Recovery Plan for the infrastructure of the Faculty of Business and Management
Keywords: kybernetická bezpečnost; plán obnovy při katastrofě; rizika; server; IT služby; cyber security; disaster recovery plan; threats; server; IT services