Hodnocení výkonnosti podniku pomocí nástrojů finanční analýzy - Chaloupka, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Bakalářská práce se věnuje problematice hodnocení výkonnosti podniku. Teoretická část práce se věnuje jednotlivým metodám a ukazatelům, které jsou v práci využívány. Ve druhé části práce je představena analyzovaná společnost, na níž jsou aplikovány vybrané ukazatele z teoretické části. V závěru práce se nachází celkové zhodnocení výsledků finanční analýzy včetně vlastních návrhů na zlepšení finanční situace daného podniku.

The bachelor's thesis deals with the issue of evaluating the performance of the company. The theoretical part of the work deals with individual methods and indicators that are used in the work. The second part of the thesis presents the analyzed company, to which selected indicators from the theoretical part are applied. At the end of the work is the overall evaluation of the results of financial analysis, including its own proposals to improve the financial situation of the company.
Evaluation of Business Performance Through Financial Analysis Tools
Keywords: finanční analýza; likvidita; rozvaha; SWOT analýza; výkaz zisku a ztrát; financial analysis; liquidity; balance sheet; SWOT analysis; profit and loss statement