Ekonomická a finanční proveditelnost investice realizované soukromým investorem - Nesvadba, Tomáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Předmětem bakalářské práce je ekonomická a finanční proveditelnost investice realizované soukromým investorem. V teoretické části se zabývám soukromým sektorem, investicemi, životním cyklem projektu, studií proveditelnosti a riziky v předinvestiční fázi. Dále hodnotím ekonomickou a finanční stránku projektu. V praktické části posuzuji projekt z hlediska ekonomické a finanční proveditelnosti. Porovnávám více variant financování projektu. Výsledkem je zjištění nejvýhodnějšího způsobu financování projektu.

The subject of the thesis is a economic and financial feasibility of investment carried out by private investor. In the theoretical part, I deal with the private sector, investments, life cycle of a project, feasibility study and risks in pre-investment phase. Then I evaluate economic and financial aspects of project. In the practical section I evaluate the project in terms of economic and financial feasibility. I compare multiple project financing options. The result is finding out the best way to fund the project.
Financial and Economic Feasibility of Investment Carried out by Privat Investor
Keywords: Soukromý investor; investice; životní cyklus; finanční zdroje; čistá současná hodnota; vnitřní výnosové procento; doba návratnosti; Private investor; investment; life cycle; financial resources; nett present value; internal rate of return; payback period