Vzdálené ovládání zařízení pomocí moderních komunikačních metod - Motoshin, Ivan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Diplomová práce se zabývá návrhem zařízení chytrého domu. Součástí práce je analýza existujících řešení na trhu, teoretická analýza metod dálkového ovládaní a výběr optimálního řešení pro realizace vlastního zařízení chytrého domu. Výsledkem práce je funkční prototyp a jeho softwarově otestovaná konstrukce.

This master thesis deals with the proposal of smart home device. As a part of the work is analyzing of devices on the market, theoretical learning methods of remote control and selection optimal solution for creating own smart home device. As a result of the master thesis is making and testing created device.
Remote devices control using modern communication methods
Keywords: Inteligentní domácnost; GSM; ESP8266; SIM900; Mikrokontrolér; ATMega128A; Smart home; GSM; ESP8266; SIM900; Microcontroller; ATmega128A