Otestování biometrických možností technologie podpisu - Homola, Petr (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na možnosti biometrie dynamiky podpisu. První část je věnována obecnému vysvětlení základních pojmů a standartů pro měření efektivnosti. Vysvětluje problematiku zpracování charakteristik podpisu. Popisuje zařízení vhodné pro snímaní dynamických složek podpisu. Hlavní část se zabývá návrhem testů schopnosti verifikace a identifikace uživatelů a testy možností oklamání zařízení. Uvádí návrh a implementací programu pro identifikaci. Zaznamenává průběh a výsledky všech provedených testů.

This bachelor thesis is focused to possibilities of biometrics of dynamics signature. The first part is devoted to general explanations of basic concepts and standards for measuring effectiveness. Explains the problematics of processing characteristics of the signature. Descibes the equipment of the appropriate components for capturing the dynamic signature. The main section deals with testing abillities of verification of user and identification and testing the posibillities of deception devices. Presents design and implementation of program for identification. Records the progress and results of all performed tests.
Biometric Performance Testing of Signature Technology
Keywords: Biometrie; dynamika; podpis; verifikace; identifikace; oklamání.; Biometrics; dynamics; signature; verification; identification; forgery.