Matematické metody v ekonomii - Fajfr, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu vybraných ekonomických ukazatelů společnosti D&D Elektromont pomocí statistických metod. Práce je rozdělena do tří samostatných částí. V první části je pozornost soustředěna na představení teoretických základů potřebných pro analýzu. Ve druhé části je prezentován podnik a jsou analyzovány vybrané ekonomické ukazatele. Ve třetí části jsou shrnuty zjištěné skutečnosti a navrženo konkrétní řešení pro zlepšení situace.

The bachelor thesis is focused on analysis of selected economic indicators of company D&D Elektromont using statistical methods. The thesis is divided into three separate parts. The first part is aimed at the introduction of the theoretical foundations needed to complete the analysis. The second part presents the company and analyzes its selected economic indicators. The third part summarizes the findings and proposes specific solution to improve company’s situation.
Mathematical Methods in Economics
Keywords: časové řady; ekonomické ukazatele; finanční analýza; likvidita; regresní analýza; rentabilita; statistické metody; zadluženost; time series; economic indicators; financial analysis; liquidity; regression analysis; profitability; statistical methods; indebtedness