Stavební recykláty pro stmelené směsi vozovek - Pokluda, Radim (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2013)
V teoretické části diplomové práce jsou obecně charakterizovány směsi stmelené hydraulickými pojivy, jejich typy, systémy klasifikace, technologie výroby a samotné pokládky. Dále jsou popsány zahraniční zkušenosti s využitím druhotných a recyklovaných materiálů do hydraulicky stmelených směsí. Praktická část se zabývá experimentálním ověřením možnosti využití druhotných surovin do směsí stmelených hydraulickými pojivy v konstrukci vozovky pozemní komunikace. V silniční laboratoři Ústavu pozemních komunikací Vysokého učení technického v Brně bylo na pěti navržených směsích provedeno posouzení jejich parametrů s ohledem na možnost použití těchto směsí v podkladních vrstvách vozovky. Práce je rovněž zaměřena na srovnání výsledků modulů pružnosti zjištěných laboratorním zkoušením a měřením na pokusném silničním polygonu.

In the theoretical part of the thesis are generally characterized hydraulically bound mixtures, their types, classification systems, manufacturing technology and the laying. There are also described experiences from abroad with the use secondary and recycled materials in hydraulically bound mixtures. The practical part deals with the experimental verification of the possibility of the use of secondary materials in hydraulically bound mixtures in construction of road infrastructure. In road laboratory Institute of road structures Brno university of technology was the five proposed mixtures, an assessment of their parameters with regard to the possibility of using these mixtures in the road sub-base layers. The work is also aimed at comparison of results elasticity modules reached laboratory testing and experimental measurements on road polygon.
The building waste for bound mixtures of the pavements
Keywords: směsi stmelené hydraulickými pojivy; směsný recyklát; pevnost v tlaku; pevnost v příčném tahu; cyklická triaxiální zkouška; modul pružnosti; kalifornský poměr únosnosti; okamžitý index únosnosti; dynamické rázové zařízení; hydraulically bound mixtures; mixed recycled material; compressive strength; indirect tensile strength; cyclic triaxial test; modulus of elasticity; california bearing ratio; immediate bearing index; falling weight deflectometer