Energetická certifikace systémů větrání a klimatizace v budovách - Píšová, Petra (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební)
Hlavním tématem jsou větrací a klimatizační systémy používané v budovách. Práce se zabývá jejich analýzou a parametry vnitřního prostředí, které ovlivňují. Podle současné legislativy sumarizuje požadavky na způsob výpočtu energetické náročnosti technických systému budov. Na vybraném typu budovy vyhodnocuje z hlediska energetické náročnosti jednotlivé systémy větrání a klimatizace a jejich měrné spotřeby energie.

The main theme of dissertation theses is systems of ventilation and air-condition used in buildings. Work consists of analyse of this systems and parameters of indoor clime whose are affected by them. It summarizes demands on the process of calculation the energy efficiency of the building services by actual legislative. On one chosen type of building is done the energy simulation of implemented systems of ventilation and air-condition by energy efficiency and their specific need of energy.
Energy valuation of systems of ventilation and air-conditioning
Keywords: větrání; klimatizační systémy; energetická certifikace; simulace; teplota operativní; teplota vnitřního vzduchu; relativní vlhkost; referenční hodnota; idealizovaný model; ventilation; (air-)condition systems; energy certification; simulation; operative temperature; indoor air temperature; relative humidity; reference value; idealize model