Ubytování pro mládež - Juhászová, Michaela (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2016)
Tato diplomová práce řeší projekt novostavby objektu ubytování pro mládež v rozsahu dokumentace pro provedení stavby. Objekt je umístěn na parcele o p.č. 873/21 v katastrálním území Horní Heršpice 612065. V objektu se bude nacházet 42 pokojů, 2 bezbariérové pokoje a 4 ubytovací buňky. Kapacitně je objekt řešen pro ubytování 86 žáků mladších 18 let a 16 žáků starších 18 let. V budově se nachází také jídelna, knihovna, posilovna a tělocvična pro volný čas. Jedná se o částečně dvoupodlažní a částečně čtyřpodlažní nepodsklepenou budovu, zastřešenou plochou střechou. Zdivo je navrženo z děrovaných keramických cihel, stropní konstrukce jsou navrženy jako monolitické železobetonové.

The aim of this thesis is the design of an youth apartment building in the range of designing the documentation for building construction. The building is situated on the flat plot no. 873/21 in the cadastral area „Horní Heršpice“ 612065. In the building there is 42 rooms, 2 wheelchair-accessible rooms and 4 student apartments. The capacity of the building is designed to accommodate 86 students under 18 years and 16 students older than 18 years. In the building there is also a dining room, a library, a fitness room and a gym for free time. It is partly a two-storey and partly a four-storey building without a basement, roofed by a flat roof. Masonry is designed from clay blocks and floor slab is designed by a cast-in-place reinforced concrete floor structure.
Youth Apartment Building
Keywords: Ubytování pro mládež; dokumentace pro provedení stavby; stravování; volný čas; jednoplášťová plochá střecha; keramické zdivo; monolitická železobetonová stropní konstrukce; Youth apartment building; documentation for building construction; catering; free time; warm flat roof; clay block; cast-in-place reinforced concrete floor structure