Počítačová hra s využitím částicových systémů - Vlková, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací 3D hry s využitím částicových systémů. Částicové systémy se využívají k modelování stochastických přírodních jevů jako například oheň       a sníh. V této práci najdete jak popis vývoje této technologie a různá použití, tak i popis konkrétní implementace. Dále jsou v ní diskutována různá témata, která musí řešit tvůrci počítačových her. Mezi tato témata patří výběr herního engine, jež je důležitým a nezbytným nástrojem pro tvorbu hry. Klíčová je detekce kolizí, díky které se mohou objekty pohybovat v prostředí a reagovat na ně. Součástí práce je také návrh implementované hry a popis některých částí její implementace.

This bachelory thesis describes the design and the implementation of a 3D computer game with particle systems. The particle systems can be used for the simulation of a stochastic natural phenomena, for example fire and snow. In this thesis, you can find the description of the evolution of these systems, their uses and the description of the particular implementation. Other parts of the text are focused on another subjects involved in the game programming. The selection of an essential tool for game creation, a game engine, is crucial. Very important is also a collision detection that enables the movement of the objects in a game world and their responses to it. The design and the description of some parts of the implemented game is also a part of this work.
Computer Game with Particle Systems
Keywords: Počítačová hra; Částicové systémy; Detekce kolizí; Grafický engine Irrlicht.; Computer game; Particle systems; Collision detection; Graphic engine Irrlicht.