Návrh na zlepšení systému vymáhání pohledávek u podnikatele - Raganová, Adriána (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2023)
Bakalářská práce se zabývá zajištěním a vymáháním pohledávek. Práce je rozdělena do tří částí. Teoretická část charakterizuje pohledávky z právního, daňového a ekonomického hlediska. Analytická část práce se věnuje analýze pohledávek u vybraného podnikatelského subjektu. Na základě analytické části jsou vypracovány návrhy na zlepšení systému zajištění a vymáhání pohledávek.

The bachelor thesis deals with the issue of hedging instruments and debt recovery. The thesis is divided into three parts. The theoretical part characterizes receivables from the legal, tax and economic point of view. The analytical part of the thesis deals with the analysis of receivables in a selected business entity. Based on the analytical part, proposals for improving the system of securing and collecting receivables are made.
Proposal to Improve Debt Collection in a Business Entity
Keywords: pohledávka; závazek; věřitel; dlužník; zajištění pohledávek; vymáhání pohledávek; debt; commitment; creditor; debtor; securing receivables; debt collection