Návrh robotické buňky pro aplikaci typu Bin-Picking - Veverka, Ivo (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2012)
Tato diplomová práce popisuje pojem technologie Bin-picking, rozpoznávání obrazu a možnosti uchopení součástí různého tvaru. Zabývá se interakcí mezi průmyslovým robotem, koncovým efektorem a rozpoznávacím systémem v průmyslové buňce při náhodném vybírání součástí z bedny. Praktická část se zabývá konstrukcí chapadla pro zadanou součást specifického tvaru při náhodném vybírání těchto součástí z průmyslové palety. Pro tuto operaci je použit průmyslový robot KUKA KR16 a z bezpečnostního hlediska FTC senzor/kolizní ochrana OPS. Dále je navržena pracovní buňka, která se zabývá konstrukcí a umístěním daných pracovním prvků včetně bezpečnosti.

This master´s thesis describes the concept of Bin-picking technology, image recognition and the posibility of grasping parts of various shapes. It deals with the interaction between industrial robot, end-effector and recognition cell system in the industrial cell in process of random collection of parts from the box. The practical part is concerned with construction of end effector for a given part of a specific shape in a random selection/collection of parts from industrial pallets. For this operation is used the KUKA KR16 industrial robot and for safety reasons senzor FTC/collision OPS. Further work is designed working cell which deals with the design and layout of the working elements including security.
Design of a Robotic Cell for Bin-Picking Application
Keywords: Bin-picking; Koncový efektor; Robotická buňka; Bezpečnost; Bin-picking; End effector; Robotic´s cell; Safety