Tepelné čerpadlo s akumulací - Kohout, Jiří (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá stanovením SCOP tepelného čerpadla instalovaného ve zvoleném objektu a určení optimální velikosti akumulace, která by měla pomoci tepelnému čerpadlu pracovat při vyšších teplotách a tím navýšit SCOP. V této práci je dále vyhodnocená roční úspora provozních nákladů a návratnost investice do akumulační nádrže. V rešeršní části jsou pak popsány hlavní komponenty tepelného čerpadla, využitelné zdroje nízkopotenciálního tepla a druhy tepelných čerpadel.

This diploma thesis deals with the assessment of SCOP of the heat pump installed in the selected building and with the determination of optimal size of accumulation which should help to heat pump work with higher temperature and higher SCOP. Annual savings of operating cost and return of investment from installation of accumulation tank are evaluated in this thesis. In the research part of this thesis are described the main components of heat pump, sources of low-potential heat and types of heat pump.
Heat pump with accumalation
Keywords: Tepelné čerpadlo; akumulace tepla; topný faktor; sezónní topný faktor; energetická účinnost; vytápění; tepelné ztráty; Heat pump; accumulation of heat; coefficient of performance; seasonal coefficient of performance; energy efficiency; heating; heat loss