Zesílení silničního mostu - Neděla, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2017)
Diplomová práce se zabývá rekonstrukcí silničního mostu o dvou prostých polích přes řeku Olši v Třinci. Rekonstrukce mostní konstrukce je navržena ve dvou variantách, pro které je proveden návrh a posouzení nosné konstrukce dle platných norem. Výpočet vnitřních sil je proveden pomocí programu Scia Engineer 2016. Obsahem práce je statický výpočet, výkresová dokumentace, ekonomické porovnání variant a vizualizace.

This thesis deals with the reconstruction of a road bridge with two simple fields over the river Olše in Třinec. The reconstruction of the bridge structure is designed in two versions, for which there is an executed design and assessment of a supporting structure according to applicable standards. The calculation of internal strenght is carried out by using the Scia Engineer 2016 program. This work contains a static calculation, a drawing documentation , an economical comparison of variants and visualization.
Strengthening of the road bridge
Keywords: Silníční most; rekonstrukce; rozšíření; předpětí; monostrandy; spřažení; ortotropní deska; Road bridge; reconstruction; expansion; preload; monostrands; couplings; orthotropic plate