Podnikatelský záměr - Založení agentury pro realizaci společenských a kulturních akcí - Stržinek, Daniel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2018)
Agentura se bude věnovat organizaci zmíněných akcí na základě objednávky poskytováním gastronomických služeb a netradičních zážitků. Předmětná práce sestává ze dvou hlavních částí – teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá strukturou podnikatelského plánu, potřebnými analýzami, zdroji financování a možnostmi právní formy podniku. Praktická část je založena na poznatcích z odborné literatury a zkušenostech z oboru. Závěr je tvořen uceleným výběrem jedné nejvhodnější varianty, která je sestavena na základě širokých možností v jednotlivých kapitolách.

The agency will deal with organising social and cultural events providing gastronomical services and unusual experiences based on customers’ orders. The thesis is composed of two parts – theoretical and practical. The theoretical part focuses on the structure of the business plan, necessary analyses, sources of financing, and legal forms of business. The practical part comprises of knowledge gained from specialised literature and experience in this field. The conclusion involves a comprehensive choice of one most suitable option which is completed from a wide range of possibilities in separate chapters.
Business Plan - Starting an Event Agency for Cultural and Social Events
Keywords: business plan; social events; cultural events; event agency; catering; SWOT analysis; SLEPT analysis; Porter's model; Business Model Canvas; podnikatelský záměr; společenské akce; kulturní akce; eventová agentura; catering; SWOT analýza; SLEPT analýza; Porterův model; obchodní model Canvas