Pružné uložení kompresoru na rámu - Novák, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Tato práce řeší eliminaci vibrací pístového kompresoru pomocí pryžových silentbloků. Dále se jedná o metodiku měření vibrací pístových kompresorů ve firmě Sauer Žandov, a.s. Práce obsahuje návrh uložení, měření vibrací a zpracováním v časovém spektru, analýzou ve frekvenční oblasti a celkovými hodnotami vibrací. Použité nástroje a doporučená nastavení jsou přiblížená pro měření vibrací. Podařilo se naleznout optimální řešení pro nasazení kompresoru u koncových zákazníků a prokázaly se kvality moderních měřících metod. Firma Sauer Žandov, a.s. postupně přechází na měření vibrací dle této práce – metodiky.

Piston compressor, measurement, vibrations, FFT
Compressor elastic mounting on frame
Keywords: Pístový kompresor; měření; vibrace; FFT; This thesis solves vibrations elimination of piston compressor by using elastic bushings. Further this is a methodology of mechanical vibrations measurement of piston compressors in company Sauer Žandov; a.s. Thesis contains mounting design; vibrations measurement and processing in time spectre; frequency analysis and overall values of vibrations. Used tools and recommended settings are explained for vibrations measurement. Its succeed to find optimal solution for finally deployment by clients and it demonstrated quality of new measuring methods. Company Sauer Žandov; a; s. fluently passes on vibrations measurement by this thesis – methodology.