Interpret jazyka ALLL pro operační systém Android - Skácel, Dan (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2012)
Diplomová práce pojednává o tvorbě aplikace na mobilní zařízení s operačním systémem Android. Tato aplikace slouží jako interpret jazyka ALLL, to znamená, že vytváří z mobilního zařízení uzel schopný provozu v senzorové síti. V práci jsou nejprve vysvětleny obecné principy bezdrátových senzorových sítí, agenti a jazyk ALLL, které byly vyžity pro tvorbu této aplikace. Následně se věnuje postupu implementace a ukázkovým agentům, jejichž akce aplikace interpretuje.

This master's thesis deals with creating an application for mobile devices with an Android operating system. The main task of this application is interpreting ALLL language commands. This allows any mobile device running this application to be a node of a wireless sensor network. First, well-known principles of wireless sensor networks, agents and ALLL language, which describes the agents in wireless sensor network, are explained in this project. The method for building the application on these bases follows. There are also some examples of agents interpreted by this application at the end.
Interpreter of ALLL Language for Android
Keywords: Android; jazyk ALLL; agent; WSageNt; interpret; bezdrátová senzorová síť; ANTLR; Android; ALLL language; agent; WSageNt; interpreter; wireless sensor network; ANTLR