Marketingové nástroje posilování konkurenceschopnosti - Rozsypalová, Lenka (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2016)
Bakalářská práce se zaměřuje na marketingové nástroje posilující konkurenceschopnost společnosti Tesco Stores ČR a. s. s orientováním především na marketingovou komunikaci. Teoretická část se opírá o vysvětlení pojmů konkurence, konkurenční výhoda, konkurenceschopnost, srovnání s konkurencí a popisuje jednotlivé marketingové nástroje. Druhá analytická část popisuje konkrétní společnost, je zde provedena analýza zákazníka pomocí dotazníkového šetření, dále srovnání s konkurencí a komunikační mix společnosti. Poslední část je věnována návrhům na zlepšení konkurenceschopnosti podniku.

This thesis focuses on marketing tools, strengthening the competitiveness of Tesco Stores ČR a. s. with orienting primarily on marketing communication. The theoretical part is based on the explanation of the terms competition, competitive advantage, competitiveness, compared with the competition, and describes the different marketing tools. Second analytical section describes specific company, there is an analysis of the customer using a questionnaire, as well as comparisons with competitors and communications mix of companies. The last section is devoted to proposals to improve the competitiveness of the company.
Marketing Tools Strengthening Competitiveness
Keywords: Konkurence; konkurenceschopnost; marketingové nástroje; marketingová komunikace; zákazník; srovnání s konkurencí; Competition; competitiveness; marketing tools; marketing comunication; customer; Compared with the competition