Příjem FM signálu a zpracování RDS pomocí FPGA - Petr, Ondřej (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2014)
Tato semestrální práce je první částí diplomové práce na téma Příjem FM signálu a zpracování RDS pomocí FPGA. V první polovině práce jsou zpracovávány informace potřebné před samotným návrhem a realizací. Ty lze rozdělit do tří témat. Prvním tématem je přijímaný signál VKV/FM+RDS, druhé téma zpracovává problém softwarového rádia a poslední téma se týká obvodů FPGA. Druhá polovina se zabývá řešením implementace a přijímače rozhlasového vysílání VKV/FM a datového toku doplňkového systému RDS do číslicové podoby a jeho realizací na obvodu FPGA. Tato část také obsahuje měření dosažených výsledků.

This term paper is the second part of the dissertation FM RDS signal processing using FPGAs. In the first half of the work is processed the information needed before the actual design and implementation. These can be divided into three themes. The first theme is the received signal VHF / FM + RDS, the second one handles the problem of software radio and last topic concerns FPGAs. The second half deals with the solution implementation and receiver radio VHF / FM and bitrate optional RDS to digital form and its implementation on FPGA. This section also includes the measurement of results.
FM receiver and radio data system processing using FPGA
Keywords: Rozhlasové vysílání VKV/FM; doplňkový systém RDS; softwarové rádio; programovatelný obvod FPGA; A/D převodník; D/A převodník; CORDIC algoritmus.; Radio broadcasting VHF / FM; RDS; software radio; FPGA programmable circuit; A/D convertor; D/A convertor; CORDIC algorithm.