Parní turbína o výkonu 300 MW - Veleba, Lukáš (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství, 2018)
Diplomová práce na téma Parní turbína o výkonu 300 MW obsahuje návrh turbosoustrojí pro parní část paroplynového cyklu. Je zpracován výpočet tepelného cyklu a termodynamický návrh průtočných kanálů turbíny pro kombinovaný vysoko-středotlaký díl a nízkotlaký díl. Dále je vypracováno pevností ověření některých částí a kontrola kritických otáček. Součástí práce je i výpočet parametrů částečných provozů a konstrukční výkres podélného řezu VT-ST dílem parní turbíny. Práce byla zadána společností Doosan Škoda Power.

The Diploma thesis named Steam Turbine 300 MW contains the proposal of the Turboset for the steam section of the gas-steam cycle. There is a calculation of the thermal cycle, and a thermodynamic calculation of the combined high pressure - as well as intermediate pressure and low pressure parts. Strength calculation of particular parts and a check of the critical turbine speed follow on from this. This thesis includes a drawing of the cross-section of HP-IP and partial operations. My thesis has been commissioned by Doosan Škoda Power.
Steam Turbine 300 MW
Keywords: Parní turbína; paroplynový cyklus; tepelné schéma; termodynamický výpočet; pevnostní výpočet; Steam turbine; gas-steam cycle; thermal cycle; thermodynamic calculation; strength calculation