Návrh a konstrukce spínaného audio koncového zesilovače - Svadbík, Vít (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2010)
Práce popisuje návrh nízkofrekvenčního zesilovače, pracujícího ve spínaném režimu. V první části jsou uvedeny základní principy koncových audio zesilovačů spínané koncepce. Je zde popsáno rozdělení do tříd podle použité technologie. Druhá rozsáhlejší část obsahuje návrh a konstrukci spínaného zesilovače. Návrh je proveden včetně korekčního předzesilovače a napájecího zdroje taktéž spínané koncepce. V závěru jsou uvedeny změřené parametry navrhovaného zařízení.

This work describes the design of audio amplifiers operating in switching mode. The first part describes basic principles of the power stage switching concept. There is described differences between classes of amplifiers according to technology. The second larger part includes design and construction of the switching amplifiers. Design is implemented, including the preamplifier and power supply. Power supply works in switching mode. The measured parameters of the proposed facility are given in the last part.
Design of switching-mode audio power amplifier
Keywords: nízkofrekvenční zesilovač; spínaný zesilovač; pulsně šířková modulace; třída D; PWM; audio amplifier; switching-mode amplifier; pulse width modulation; class D; PWM