Posouzení vybraných ukazatelů pomocí statistických metod - Zemková, Kateřina (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá zhodnocením vybraných finančních ukazatelů pro společnost Teknia Uherský Brod, a. s. Vypočtené finanční ukazatele jsou dále podrobeny analýze časových řad a pomocí regresní analýzy je určen jejich budoucí vývoj pro následující dva roky. Dále jsou finanční ukazatele porovnávány s finančními ukazateli konkurenční společnosti. Na základě výsledků analýzy jsou navrhnuty řešení pro zlepšení situace společnosti.

This bachelor thesis deals with the evaluation of selected financial indicators for the company Teknia Uherský Brod, a. s. The calculated financial indicators are further subjected to time series analysis and their future development for the next two years is determined by regression analysis. Furthermore, the financial indicators are compared with the financial indicators of the competing company. In the end there are proposed solutions for improving the company’s situation based on the results of the analysis.
Assessing Selected Indicators Using Statistical Methods
Keywords: finanční analýza; finanční ukazatele; statistické metody; regresní analýza; časové řady; financial analysis; financial indicators; statistical methods; regression analysis; time series