Elektronický otáčkoměr pro zážehový motor - Bradáč, Pavel (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2011)
Otáčkoměr je založen na bezkontaktním snímáním otáček, snímáním napěťových impulzů v zapalovacích kabelech a jejich zpracováním pomocí mikrokontroléru. Otáčkoměr je určen pro měření otáček zážehových motorů a to dvoudobých i čtyřdobých. Naměřené údaje jsou zobrazovány pomocí grafického LCD displeje.

This tachometer is based on non-contact speed sensing, voltage pulses sensed on ignition cables are processed by microcontroller. Tachometer is used for measurment rotation speed gasoline engines for two-stroke and four-stroke engines. Measured data are shown by graphic LCD display.
Electronic tachometer for spark-ignition engine
Keywords: LCD displej; mikrokontrolér; snímač; řadič KS0108; knihovna; AVR Studio 4; rotační enkodér; časovač; přerušení; algoritmus; LCD display; microcontroller; sensor; controller KS0108; library; AVR Studio 4; rotational encoder; timer; interrupt; algorithms