Atributová a topologická kontrola digitální mapy - Sadloňová, Silvia (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební, 2015)
Tématem bakalářské práce je atributová a topologická kontrola digitální mapy. V práci jsem popsala geodetické programy, ve kterých se kontrola provádí s podrobnějším popisem funkcí na atributovou a topologickou kontrolu digitální mapy. Tyto funkce jsem aplikovala na konkrétní data, následně jsem vytvořila vzorový výkres topologických chyb a předpis atributové kontroly prvků. Předmětem práce je popis prací a funkcí programů na topologickou a atributovou kontrolu digitální mapy a zhodnocení dosažených výsledků těchto programů.

The topic of this bachellor´s work is the attribute and topological revision of a digital map. In the work I have described geodetic software’s in which the revising is made with detailed description of functions for the attribute and topological revising of a digital map. I have applied these functions on particular data, and consequently I have created a pattern drawing of topological errors and a prescription of attribute revising of elements. The object of this work is the description of software’s works and functions for topological and attribute revising of a digital map and evaluation of these software´s achievements.
Topological and Attribute Revision of Digital Maps
Keywords: Atributy prvků; topologie; Attributes of elements; topology