Vyhodnocení podobnosti programových kódů - Kašpar, Jakub (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, 2016)
Cílem této práce bylo seznámit se s problémem plagiátorství a navrhnout program, který by byl schopen odhalit plagiátorství v programových kódech. V první části práce jsou teoreticky popsány jednotlivé druhy plagiátorství. Dále pak jsou představeny způsoby, jakým je možno k detekci přistupovat. V praktické části je pak prvně popsána fáze předzpracování a dále je navrhnut nový způsob detekce a vyhodnocení plagiátorství, pomocí adaptivních vah. Na konci práce jsou pak výsledky testování práce na databázi studentských projektů.

Main goal of this work is to get acquainted with the plagiarism problem and propose the methods that will lead to detection of plagiarism in program codes. In the first part of this paper different types of plagiarism and some methods of detection are introduced. In the next part the preprocessing and attributes detection is described. Than the new method of detection and adaptive weights usage is proposed. Last part summarizes the results of the detector testing on the student projects database
Plagiarism detection of program codes
Keywords: plagiát; plagiátorství; programové kódy; příznaky; detekce; DTW; mapování; plagiarism; programme codes; attributes; detection; DTW; mapping